Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Sporedni proizvodi u proizvodnji šećerne repe kvalitetna stočna hrana

Branko Marinković ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Ljubinko Starčević ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Jovan Crnobarac ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Goran Jaćimović ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Milorad Rajić ; Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 75 Kb

str. 114-118

preuzimanja: 235

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 75 Kb

str. 118-118

preuzimanja: 195

citiraj


Sažetak

Tehnologija uzgoja šećerne repe bitno se razlikuje od tehnologije uzgoja ostalih ratarskih biljaka. U proizvodnji ove biljne vrste proizvođač mora uložiti veliko znanje, sposobnost i umijeće da bi ona bila uspješna i stabilna. Zato se ova biljna vrsta naziva “kraljicom” polja i/ili tehnologije. Sporedni proizvodi proizvodnje šećerne repe- glava i list, imaju istu energetsku vrijednost kao 1, 52 t zrna kukuruza u proizvodnji mlijeka ili 1,46 t zrna kukuruza u proizvodnji mesa, pri proizvodnji 40 tha-1 korijena.

Ključne riječi

šećerna repa; tehnologija proizvodnje; sporedni proizvodi

Hrčak ID:

164415

URI

https://hrcak.srce.hr/164415

Datum izdavanja:

22.9.2004.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.626 *