Skip to the main content

Review article

https://doi.org/10.20867/thm.10.2.9

UNAPREĐIVANJE PONUDE HRANE ZA VEGETARIJANCE

Borislav Šimundić ; Faculty of tourism and hospitality management, University of Rijeka, Opatija, Croatia
Greta Krešić orcid id orcid.org/0000-0002-3432-2687 ; Faculty of tourism and hospitality management, University of Rijeka, Opatija, Croatia


Full text: croatian pdf 752 Kb

page 157-159

downloads: 412

cite


Abstract

Vegetarijanska prehrana karakterizirana sa obiljem žitarica, mahunarki, lisnatog povrća i voća koja osigurava izvor kompleksnh ugljikohidrata i prehrambenih vlakana, vitamina i vrlo ograničenu količinu masnoća opisuje upravo tip prehrane odraslih osoba koji je preporučen za prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti današnjice koje se dovode u vezu sa prehranom (Position of the American Dietetic Association, 1993). U svijetu a i kod nas
zamjetan je trend prihvaćanja nekog oblika prehrane restriktivnog na mesu, što posljedično otvara nove mogućnosti i potrebe oblikovanja kvalitetne ponude koja bi zadovoljila i najzahtjevnijeg gosta.

Keywords

Hrčak ID:

181785

URI

https://hrcak.srce.hr/181785

Publication date:

30.7.2004.

Visits: 1.070 *