Skip to the main content

Professional paper

https://doi.org/10.20867/thm.5.1-2.14

KONTROLING KAO METODSKA PRETPOSTAVKA ZA USPJEŠNO PLANIRANJE HOTELSKOG PODUZEĆA

Matthias Fuchs ; Institut für Tourismus- und Dienstleistungswirtschaft, Universität Innsbruck, Österreich


Full text: german pdf 3.745 Kb

page 195-210

downloads: 491

cite


Abstract

U članku su obrađena dva aspekta Kontrolinga u hotelskim poduzećima.
Prvo je dat pregled različitih područja primjene Kontrolinga u hotelskim poduzećima (Holleis, 1993; Kotas 1994). Pri tome su pretstavljene izabrane stavke Kontrolinga u pojedinim slučajevima glede njegovog radnog potencijala za rješavanje problema (Lesure, 1983; Atkinson, Kelliher i LeBruto, 1997).
Kao drugo učinjen je pokušaj da se stavke Kontrolinga definiraju ne kao suprotnost već kao integrativni dio modela menadžmenta dobitka (Yield-Management) za hotelska poduzeća i time podrobnije razmotrimo tendencije razvoja postojećih stavki Kontrolinga za hotelijerstvo (Donaghy, McMahon i McDowell, 1995; Burgess, 1996; Norman i Mayer, 1997).

Keywords

kontroling hotela; menadžment profita

Hrčak ID:

181998

URI

https://hrcak.srce.hr/181998

Publication date:

30.12.1999.

Article data in other languages: german

Visits: 1.583 *