Skip to the main content

Professional paper

https://doi.org/10.31727/gzb.44.6.12

Fizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić

Vlatka Petravić-Tominac ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Ivana Šolčić ; Pliva Hrvatska, Zagreb, Hrvatska
Damir Oros ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Vesna Zechner-Krpan ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Mara Banović ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska


Full text: croatian pdf 168 Kb

page 114-123

downloads: 312

cite

Download JATS file


Abstract

Analizirani uzorci vina sorte Rajnski rizling iz vinogorja Plešivica-Okić proizvedeni su tijekom tri uzastopne godine (2009., 2010. i 2011.) na jednom obiteljskom gospodarstvu. Koncentracije alkohola, ukupnih i hlapljivih kiselina, ukupnog SO2 , glicerola i reducirajučih šećera u analiziranim vinima u skladu su sa zakonskim propisima. Uočen je izražen utjecaj klimatskih uvjeta na kemijski sastav analiziranih vina.

Keywords

Rajnski rizling; kemijski sastav; klimatski uvjeti; vinogorje Plešivica-Okić

Hrčak ID:

267642

URI

https://hrcak.srce.hr/267642

Publication date:

15.12.2021.

Article data in other languages: english

Visits: 1.108 *





This display is generated from NISO JATS XML with jats-html.xsl. The XSLT engine is libxslt.