Stručni rad
https://doi.org/10.31727/gzb.44.6.12
Fizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić
Vlatka Petravić-Tominac
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Ivana Šolčić
; Pliva Hrvatska, Zagreb, Hrvatska
Damir Oros
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Vesna Zechner-Krpan
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Mara Banović
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Puni tekst: hrvatski pdf 168 Kb
str. 114-123
preuzimanja: 294
citiraj
APA 6th Edition
Petravić-Tominac, V., Šolčić, I., Oros, D., Zechner-Krpan, V. i Banović, M. (2021). Fizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić. Glasnik Zaštite Bilja, 44. (6.), 114-123. https://doi.org/10.31727/gzb.44.6.12
MLA 8th Edition
Petravić-Tominac, Vlatka, et al. "Fizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 44., br. 6., 2021, str. 114-123. https://doi.org/10.31727/gzb.44.6.12. Citirano 23.11.2024.
Chicago 17th Edition
Petravić-Tominac, Vlatka, Ivana Šolčić, Damir Oros, Vesna Zechner-Krpan i Mara Banović. "Fizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić." Glasnik Zaštite Bilja 44., br. 6. (2021): 114-123. https://doi.org/10.31727/gzb.44.6.12
Harvard
Petravić-Tominac, V., et al. (2021). 'Fizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić', Glasnik Zaštite Bilja, 44.(6.), str. 114-123. https://doi.org/10.31727/gzb.44.6.12
Vancouver
Petravić-Tominac V, Šolčić I, Oros D, Zechner-Krpan V, Banović M. Fizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2021 [pristupljeno 23.11.2024.];44.(6.):114-123. https://doi.org/10.31727/gzb.44.6.12
IEEE
V. Petravić-Tominac, I. Šolčić, D. Oros, V. Zechner-Krpan i M. Banović, "Fizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić", Glasnik Zaštite Bilja, vol.44., br. 6., str. 114-123, 2021. [Online]. https://doi.org/10.31727/gzb.44.6.12
Preuzmi JATS datoteku
Sažetak
Analizirani uzorci vina sorte Rajnski rizling iz vinogorja Plešivica-Okić proizvedeni su tijekom tri uzastopne godine (2009., 2010. i 2011.) na jednom obiteljskom gospodarstvu. Koncentracije alkohola, ukupnih i hlapljivih kiselina, ukupnog SO2 , glicerola i reducirajučih šećera u analiziranim vinima u skladu su sa zakonskim propisima. Uočen je izražen utjecaj klimatskih uvjeta na kemijski sastav analiziranih vina.
Ključne riječi
Rajnski rizling; kemijski sastav; klimatski uvjeti; vinogorje Plešivica-Okić
Hrčak ID:
267642
URI
https://hrcak.srce.hr/267642
Datum izdavanja:
15.12.2021.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
Posjeta: 1.073
*