Skip to the main content

Original scientific paper

0 talasnoj funkciji osnovnog stanja tročestičnih nuklearnih sistema. II. Svojstva radijalnog dela talasne funkcije. Uvođenje “soft-core”. Form-faktor naelektrisanja. Zahvat µ-mezona.

N. Bijedić ; lnstitute “Boris Kidrič”, Beograd
Z. Marić ; lnstitute “Boris Kidrič”, Beograd
V. Zlatarov ; lnstitute “Boris Kidrič”, Beograd


Full text: english pdf 4.451 Kb

page 11-28

downloads: 0

cite


Abstract

U radu je diskutovano određivanje radijalnog dela talasne funkcije tro­nukleonskog sistema. U publikaciji pokazano je da je argument ove funkcije simetrični skalar. U poglavlju 2 diskutovani su asimptotski uslovi koje funkcija treba da zadovoljava (relacija 13') dok je u relaciji 16 uveden kompletan “soft-core”.
U poglavlju 3 diskutovan je form factor jezgara 3H i 3He dat u (relaciji 17 i 18). Numerički rezultati za različite parametre funkcije (relacija 16) dati su u tablicama 1, 2 i 3 dok su analitički rezultati dati u apendiksu.
U poglavlju 4 diskutovan je zahvat µ-mezona na jezgru 3He. Analitički izrazi za verovatnoću procesa dati su relacijama 20 , 22 i 23, dok su numerički rezultati dati u tablici 4.
Dobro slaganje računatih podataka sa eksperimentalnim opravdava definisanje funkcije relacijom 16, i ističe potrebu razmatranja korelacija kratkog dosega – “soft-core”.

Keywords

talasnea funkcija tro­nukleonskog sistema

Hrčak ID:

321459

URI

https://hrcak.srce.hr/321459

Publication date:

1.3.1971.

Article data in other languages: english

Visits: 0 *