Professional paper
PREGLED PROBLEMATIKE GENETSKI MODIFICIRANIH ORGANIZAMA U EUROPSKOJ UNIJI I REPUBLICI HRVATSKOJ
Zorica Jurković
; Hrvatska Agencija za hranu, Osijek, Hrvatska
Sanja Miloš
; Hrvatska Agencija za hranu, Osijek, Hrvatska
Vladimir Mrša
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
Dražen Knežević
; Hrvatska Agencija za hranu, Osijek, Hrvatska
Abstract
Prema definiciji Codex Alimentarius Commission (CAC 2001), usvojenoj «Kartagenskim protokolom o biološkoj sigurnosti», moderna se biotehnologija definira kao primjena in vitro tehnike modifikacija nukleinskih kiselina uključujući i rekombinantnu deoksiribonukleinsku kiselinu (DNA). Primjena moderne biotehnologije u proizvodnji hrane postavlja nove mogućnosti
i izazove za zdravlje ljudi kao i za razvoj gospodarstva.
Keywords
Codex Alimentarius; biotehnologija; proizvodnja hrane
Hrčak ID:
57017
URI
Publication date:
12.7.2010.
Visits: 2.355 *