Skip to the main content

Professional paper

PREGLED PROBLEMATIKE GENETSKI MODIFICIRANIH ORGANIZAMA U EUROPSKOJ UNIJI I REPUBLICI HRVATSKOJ

Zorica Jurković ; Hrvatska Agencija za hranu, Osijek, Hrvatska
Sanja Miloš ; Hrvatska Agencija za hranu, Osijek, Hrvatska
Vladimir Mrša ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
Dražen Knežević ; Hrvatska Agencija za hranu, Osijek, Hrvatska


Full text: croatian pdf 70 Kb

page 113-121

downloads: 1.201

cite


Abstract

Prema definiciji Codex Alimentarius Commission (CAC 2001), usvojenoj «Kartagenskim protokolom o biološkoj sigurnosti», moderna se biotehnologija definira kao primjena in vitro tehnike modifikacija nukleinskih kiselina uključujući i rekombinantnu deoksiribonukleinsku kiselinu (DNA). Primjena moderne biotehnologije u proizvodnji hrane postavlja nove mogućnosti
i izazove za zdravlje ljudi kao i za razvoj gospodarstva.

Keywords

Codex Alimentarius; biotehnologija; proizvodnja hrane

Hrčak ID:

57017

URI

https://hrcak.srce.hr/57017

Publication date:

12.7.2010.

Article data in other languages: english

Visits: 2.355 *