Časopisa „Krmiva“ je pokrenut 1957. godine i izlazi sve do danas, u 6 svezaka godišnje do 2011. godine. Od 2012. do 2014. godine časopis izlazi u 4 sveska, od 2015. u 2 sveska godišnje. Glavni urednik do 2005. godine je Dr. sc. Franjo Dumanovski, nakon njega glavna urednica časopisa je Prof. dr. sc. Vlasta Šerman do 2010. godine. Danas je glavni urednik časopisa Prof. dr. sc. Zlatko Janječić.
Časopis objavljuje izvorne znanstvene i stručne članke, prethodna i kratka priopćenja, pregledne članke, referate izložene na znanstvenim i stručnim skupovima, te prikaze iz znanstvene i stručne domaće i strane literature iz područja hranidbe životinja, proizvodnji i tehnologiji krme. Objavljuju se članci na hrvatskom i na engleskom jeziku.
Radovi objavljeni u časopisu „Krmiva“ redovito se referiraju u uglednim domaćim i stranim časopisima: Nutrition Abstract and Review (CAB International), Agricola, Referativny Zhumal, World translations indeks i drugima.
Recenzija:
vanjske recenzije, pretežito tuzemna, dvostruka, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa
Prva godina izlaženja: 1957
Učestalost izlaženja (godišnje): 2
Područja pokrivanja:
Poljoprivreda (agronomija); Biotehnologija;
Uključen u Hrčak: 4. 4. 2006.
Prava korištenja:
Tekst i slike iz ovog časopisa mogu se koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštovanje autorskih prava autora i izdavača.