Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Krmiva : Časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme

logo Krmiva : Časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme

Časopisa „Krmiva“ je pokrenut 1957. godine i izlazi sve do danas, u 6 svezaka godišnje do 2011. godine. Od 2012. do 2014. godine časopis izlazi u 4 sveska, od 2015. u 2 sveska godišnje. Glavni urednik do 2005. godine bio je Dr. sc. Franjo Dumanovski, nakon njega glavna urednica časopisa je Prof. dr. sc. Vlasta Šerman do 2010. godine. Prof. dr. sc. Zlatko Janječić bio je urednik do 2021. godine. Danas je glavni urednik časopisa Prof. dr. sc. Zvonko Antunović. Časopis objavljuje izvorne znanstvene i stručne članke, prethodna i kratka priopćenja, pregledne članke, referate izložene na znanstvenim i stručnim skupovima, te prikaze iz znanstvene i stručne domaće i strane literature iz područja hranidbe životinja, proizvodnji i tehnologiji krme. Objavljuju se članci na hrvatskom i na engleskom jeziku. Radovi objavljeni u časopisu „Krmiva“ redovito se referiraju u uglednim domaćim i stranim časopisima: Nutrition Abstract and Review (CAB International), Agricola, Referativny Zhumal, World translations indeks, FSTA, EBSCO Publishing i drugima.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1957.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija)
  • Uključen u Hrčak: 04.04.2006.
  • Prava korištenja: Tekst i slike iz ovog časopisa mogu se koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštovanje autorskih prava autora i izdavača.
Arhiva

Posjeta: 1.287.386 *