Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 30.09.2025.
  • Objavljen na Hrčku: 30.09.2025.

Sadržaj

Puni tekst

Brza identifikacija vrsta ribe u sirovom i toplinski obrađenom ribljem mesu pomoću proteinskih biljega specifičnih za vrstu (str. 287-297)

Alena Meledina, David Straka, Filip Soucek, Tatiana Anatolievna Smirnova, Stepanka Kuckova
Izvorni znanstveni članak


COX-2 Inhibition by Bioactive Peptides from Peanut Worm (Siphonosoma australe) Collagen Through in vitro Digestion Simulation (str. 298-309)

n/a Suwarjoyowirayatno, Chusnul Hidayat, Tutik Dwi Wahyuningsih, Retno Indrati
Izvorni znanstveni članak


Odabir soja Virgibacillus salarius BHTA19 kao rezultat probira umjereno halofilnih bakterija koje proizvode ektoin (str. 310-319)

Martyna Leszczewicz, Natalia Broncel, Oliwia Frączak, Tomasz Kapela, Krzysztof Makowski
Izvorni znanstveni članak


Antioksidacijski kapacitet, ukupni udjel fenolnih spojeva i fitokemijski profil konzerviranih cvjetova maslačka (Taraxacum officinale L.) (str. 320-331)

Ayca Gülhan, Mehmet Fuat Gülhan, Oğuz Çakır, Cihan Düşgün, Mustafa Abdullah Yılmaz
Izvorni znanstveni članak


Održivost i čimbenici koji utječu na proizvodnju bakterijske celuloze: pregled utjecaja mikroorganizama, hranjivih podloga i metoda uzgoja (str. 332-350)

Rebeca Priscila Flora Catarino, Vinicius Avanzi Barbosa Mascareli, Viviane Lopes Leite da Costa, Ana Clara Longhi Pavanello, Wilma Aparecida Spinosa
Pregledni rad


Evaluating Pre-Immobilization and Post-Immobilization Bioimprinting Strategies for the Activation of Lipases: A Case Study of LipC12 (str. 351-361)

Leonardo Pellizzari Wielewski, Maria Lujan Ferreira, Robson Carlos Alnoch, David Alexander Mitchell, Nadia Krieger
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj defolijacije na stabilnost antocijana u vinima tijekom starenja (str. 362-373)

Marina Pavlović, Zoran Zorić, Šime Marcelić, Maja Repajić, Iva Šikuten, Darko Preiner
Izvorni znanstveni članak


Kontaminacija riže glutenom: usporedba laboratorijske analize i percepcije potrošača - je li riža uistinu bezglutenska? (str. 374-381)

Martina Bituh, Mihaela Gulin, Ksenija Marković, Ines Panjkota Krbavčić, Nada Vahčić
Izvorni znanstveni članak


Voltametrijsko određivanje klorfenola u tehnološkoj vodi za pivarstvo i pivu pomoću različitih kompozitnih elektroda (str. 382-389)

Sali Muriqi, Libor Červenka, Milan Sýs
Izvorni znanstveni članak


Opuntia ficus-indica kao alternativni izvor sluzi za proizvodnju sladoleda s malim udjelom masti (str. 390-398)

Eduarda França Ferreira Souza, Amanda Kelly Cristiano Mafra, Raquel Guidetti Vendruscolo, Marcio Schmiele, Larissa de Oliveira Ferreira-Rocha
Izvorni znanstveni članak


Co-Cultivation of Yoghurt Bacteria with Probiotics Increased Melatonin Content and Enhanced the Antioxidant Activity of Soy Milk Yoghurt (str. 399-409)

Treechada Utaida, Anuchita Moongngarm, Pariyaporn Itsaranuwat
Izvorni znanstveni članak


Učinak propolisa na kakvoću i rok trajanja sirovih goveđih okruglica tijekom skladištenja u hladnjaku (str. 410-420)

Aslihan Cevik Ozkir, Ahmet Sukru Demirci, Harun Uran, Recep Gunes, Berkay Kopuk, Bayram Cetin
Izvorni znanstveni članak


In memoriam (str. 421-422)

Jagoda Šušković, Blaženka Kos
In memoriam, Nekrolog, Obituarij


Posjeta: 13.153 *