Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake

Zaharije Milanović ; Zavod za prehranbenu industriju i poljoprivredu, Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 631 Kb

str. 55-59

preuzimanja: 598

citiraj


Sažetak

Shema klasičnog načina izrade maslaca je: predgrijavač-separator-pasterizator-dozrijevač-bućkalica-pakovanje. Ovaj način obezbjeđuje kvalitetu u zavisnosti od kvaliteta pavlake, a male je proizvodnosti. Ako imamo pavlaku različite kvalitete od raznih dobavljača i u velikim količinama, pojavljuje se niz teškoća u radu gornjim procesom.

Ključne riječi

maslac; pavlaka; pasterizacija; vakuum pasterizacija

Hrčak ID:

75891

URI

https://hrcak.srce.hr/75891

Datum izdavanja:

1.3.1960.

Posjeta: 1.349 *