Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Primjena "API" mikrometode za identifikaciju bakterija roda Lactobacillus

Stojanka Mitić ; Institut za mlekarstvo, mikrobiološko odjeljenje, Beograd


Puni tekst: hrvatski pdf 858 Kb

str. 279-283

preuzimanja: 1.020

citiraj


Sažetak

Laktobacili su veoma rasprostranjene bakterije u prirodi, pa je veliki broj autora bio zainteresiran za njihovu klasifikaciju. Od literaturnih podataka citiramo Orla Jensena (1919, 1942) koji je prvi dao klasifikaciju laktobacila, još uvijek aktualnu prema sljedećim kriterijima: prirodi kiseline, temperaturi rasta, postotku mliječne kiseline, potrebi dušičnih tvari i fermentaciji niza ugljikohidrata.

Ključne riječi

Lactobacillus; identifikacija bakterija

Hrčak ID:

109589

URI

https://hrcak.srce.hr/109589

Datum izdavanja:

1.12.1976.

Posjeta: 1.627 *