Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 21.03.2022.
  • Objavljen na Hrčku: 07.04.2022.

Sadržaj

Puni tekst

Imobilizacija stanica bakterije Providencia stuartii u plovućcu i njihova primjena u proizvodnji N-acetilglukozamina (str. 4-10)

Yuniwaty Halim, Devianita Devianita, Hardoko Hardoko, Ratna Handayani, Lucia C. Soedirga
Prethodno priopćenje


Od autohtonih sorti grožđa Kastavske regije (Hrvatska) do vina Belica (str. 11-20)

Tomislav Pavlešić, Lara Saftić Martinović, Željka Peršurić, Edi Maletić, Maja Žulj Mihaljević, Domagoj Stupić, Željko Andabaka, Zoran Grgić, Sandra Kraljević Pavelić
Izvorni znanstveni članak


Antinociceptivna i protuupalna svojstva vodeno-etanolnog ekstrakta pokožice grožđa vrste Vitis labrusca izolirane iz otpada vinske industrije (str. 21-28)

Cristiana F. G. Silva, Victor Fattori, Caroline R. Tonetti, Marcos A. S. Ribeiro, Ricardo L. N. Matos, Jéssica B. Carra, Eduardo C. Meurer, Elisa Y. Hirooka, Janice A. Rafael, Sandra R. Georgetti, Marcela M. Baracat, Waldiceu A. Verri, Nilton S. Arakawa
Prethodno priopćenje


Utjecaj različitih podloga na hranjiva i funkcionalna svojstva mikroalgi upotrijebljenih za obogaćivanje sira tipa ricotta (str. 29-40)

Sheyma Khemiri, Ines Bouchech, Nadia Berrejeb, Mondher Mejri, Issam Smaali, Nadia Khelifi
Izvorni znanstveni članak


Značajke i kontrolirano otpuštanje željeza inkapsuliranog geliranjem emulzije deacetiliranog glukomana kao pomoćne tvari (str. 41-51)

Dyah H. Wardhani, Fatiha N. Etnanta, Hana N. Ulya, Nita Aryanti
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj nanočestica kitozana koje sadržavaju antioksidanse izolirane iz biljke Salvia hispanica L. na svojstva filmova pripremljenih od šćirovog brašna (str. 52-66)

Gema Morales-Olán, María Antonieta Ríos-Corripio, Aleida Selene Hernández-Cázares, Placido Zaca-Morán, Silvia Luna-Suárez, Marlon Rojas-López
Izvorni znanstveni članak


Gljiva Coriolus versicolor uzgojena na zeolitnom tufu bogatom selenom kao potencijalni novi dodatak prehrani (str. 67-79)

Danka Matijašević, Milena Pantić, Nemanja Stanisavljević, Sanja Jevtić, Nevenka Rajić, Steva Lević, Viktor Nedović, Miomir Nikšić
Izvorni znanstveni članak


Medicinska gljiva Lignosus rhinocerus svojim imunomodulacijskim učinkom i reguliranjem signalnog puta posredovanog faktorom nekroze tumora uzrokuje apoptozu i zaustavlja stanični ciklus stanica karcinoma usne šupljine ORL-204 (str. 80-88)

Hui Yeng Yeannie Yap, Boon Hong Kong, Chee Sum Alvin Yap, Kien Chai Ong, Rosnah Binti Zain, Soon Hao Tan, Zuraiza Mohamad Zaini, Szu Ting Ng, Chon Seng Tan, Shin Yee Fung
Izvorni znanstveni članak


Rice (Oryza sativa) Bran and Soybean (Glycine max) Meal: Unconventional Supplements in the Mead Production (str. 89-98)

Geiza Suzart Araújo, Gislane Oliveira Ribeiro, Sílvia Maria Almeida de Souza, Gervásio Paulo da Silva, Giovani Brandão Mafra de Carvalho, José Ailton Conceição Bispo, Ernesto Acosta Martínez
Izvorni znanstveni članak


Effect of Process Variables on Rice Flour Functional Properties, and Porous Structure of Rice and Wheat-Based Leavened Food Products (str. 99-108)

Heshani Anupama Rathnayake, Senevirathne Navaratne, Champa Navaratne
Izvorni znanstveni članak


Mogućnost uporabe nusproizvoda mokre meljave kukuruza kao izvora sastojaka za proizvodnju funkcionalne hrane i nutraceutika (str. 109-120)

Thalli Satyanarayana Deepak, Padmanabhan Appukuttan Jayadeep
Pregledni rad


Extraction of Lipophilic Antioxidants from Native Tomato Using Green Technologies (str. 121-131)

Darío R. Gómez-Linton, Arturo Navarro-Ocaña, Silvestre Alavez, Ricardo Lobato-Ortiz, Angélica Román-Guerrero, José Alberto Mendoza-Espinoza, Juan Manuel Villa-Hernández, Laura J. Pérez-Flores
Izvorni znanstveni članak


Posjeta: 12.215 *