Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 25.04.2023.
  • Objavljen na Hrčku: 10.05.2023.

Sadržaj

Puni tekst

Proizvodnja biovodika u mikrobnom električnom članku s pomoću umjetno stvorene zajednice denitrificirajućih bakterija (str. 4-13)

Putty Ekadewi, Rita Arbianti, Cristina Gomez, Tania Surya Utami
Izvorni znanstveni članak


FTO Gene Polymorphisms at the Crossroads of Metabolic Pathways of Obesity and Epigenetic Influences (str. 14-26)

Ana-Marija Popović, Ana Huđek Turković, Kristina Žuna, Višnja Bačun-Družina, Ivica Rubelj, Martina Matovinović
Pregledni rad


Formiranje produkata Maillardove reakcije u odležanom octu od sirka i zaštitni učinak melanoidina iz octa na jetru štakora oštećenu tetraklormetanom (str. 27-38)

Xiaomin Tang, Xiaoyu Yin, Majida Al-Wraikat, Yaqiong Zhang, Saiping Zhou, Yingxue Tang, Yanyan Zhang, Junfeng Fan
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj lecitina iz soje i natrijevog kazeinata na stabilnost i in vitro biološku raspoloživost nanodisperzija likopena (str. 39-50)

Nor Shariffa Yussof, Tan Chin Ping, Tan Tai Boon, Uthumporn Utra, Muhammad Ezzudin Ramli
Izvorni znanstveni članak


Fragmenti kolagena male molekularne mase poboljšavaju masene i upalne parametre masnog tkiva pretilih štakora (str. 51-63)

Olesia Kalmukova, Nataliia Raksha, Tetiana Vovk, Tetiana Halenova, Mykola Dzerzhynsky, Dinko Mitrecic, Olexiy Savchuk, Ludmila Ostapchenko
Izvorni znanstveni članak


Inhibicija angiotenzinskog pretvorbenog enzima pomoću peptida nastalih tijekom apsorpcije fermentiranog graha Canavalia ensiformis (tempeh) u tankom crijevu (str. 64-72)

Endah Puspitojati, Muhammad Nur Cahyanto, Yustinus Marsono, Retno Indrati
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj veličine čestica posija prosa i njihove prethodne obrade ksilanazom na fizikalna, senzorska i nutritivna svojstva bezglutenskog kruha (str. 73-84)

Dubravka Novotni, Ljiljana Nanjara, Lucija Štrkalj, Saša Drakula, Nikolina Čukelj Mustač, Bojana Voučko, Duška Ćurić
Izvorni znanstveni članak


Uloga bakterija octenog vrenja u proizvodnji hrane i pića (str. 85-103)

Natália Norika Yassunaka Hata, Monica Surek, Daniele Sartori, Rodrigo Vassoler Serrato, Wilma Aparecida Spinosa
Pregledni rad


1H NMR-Based Metabolomics Approach Revealing Metabolite Variation of Black Turmeric (Curcuma caesia) Extracts and Correlation with Its Antioxidant and α-Glucosidase Inhibitory Activities (str. 104-117)

Nurul Najiha Ain Ibrahim, Nurkhalida Kamal, Ahmed Mediani, Azliana Abu Bakar Sajak, Soo Yee Lee, Khozirah Shaari, Hafeedza Abdul Rahman
Izvorni znanstveni članak


Opsežno ispitivanje triju biljaka ključnih za fermentaciju kombuche (str. 127-137)

Burcu Emine Tefon Öztürk, Berfin Eroğlu, Eda Delik, Mustafa Çiçek, Esra Çiçek
Izvorni znanstveni članak


Određivanje mikrobne populacije kiselog tijesta iz Bugarske metagenomskim metodama pomoću triju komercijalnih alata za ekstrakciju DNA (str. 138-147)

Ivelina Vassileva, Vesselin Baev, Galina Yahubyan, Elena Apostolova-Kuzova, Angel Angelov, Miglena Koprinarova
Izvorni znanstveni članak


Posjeta: 13.054 *