Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Ispitivanje broja živih bakterija, redukcije metilenskog plavila i količine masti u svježem mlijeku individualnih proizvođača u času predaje na sabirališna mjesta Zagrebačke mljekare

Zlatko Mašek ; Zagrebačka mljekara, Zagreb
Radoslav Plah


Puni tekst: hrvatski pdf 441 Kb

str. 88-91

preuzimanja: 462

citiraj


Sažetak

Danas se u većini mljekarskih pogona primjenjuje za konzumnu obradu ili sirarsku preradu suvremena tehnologija uz upotrebu najmodernijih strojeva. Tako se već izjednačujemo na tom području s mljekarskom industrijom u naprednim mljekarskim zemljama. Vidan nedostatak je zaostajanje razvoja službe kontrole kvalitete mlijeka.

Ključne riječi

mlijeko; sabirališta; broj bakterija; količina masti; Zagrebačka mljekara

Hrčak ID:

70959

URI

https://hrcak.srce.hr/70959

Datum izdavanja:

3.4.1970.

Posjeta: 1.060 *