Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Prerada mlijeka u području Borča

Branko Bajčetić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 292 Kb

str. 76-78

preuzimanja: 462

citiraj


Sažetak

Budući da kod nas za jesenskih mjeseci ima najviše mlijeka, to se u to doba i najviše mlijeka prerađuje. U normalnim je prilikama tada i mlijeko najbolje; stoka je naime u najboljoj kondiciji, jer pase ili ima dovoljno zelene krme. Budući da su tada obično i vremenske prilike povoljne za proizvodnju i preradbu mlijeka, to je jesenska sezona redovno bivala i sezona najuspješnijeg poslovanja u našim mljekarama.

Ključne riječi

mlijeko; proizvodnja; prerada; Borač; Neretva

Hrčak ID:

77152

URI

https://hrcak.srce.hr/77152

Datum izdavanja:

2.4.1954.

Posjeta: 1.129 *