Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Poteškoće kod proizvodnje ementalskog sira u Vrhniki za jesenske sezone 1953.

Ivan Benko ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 636 Kb

str. 78-81

preuzimanja: 393

citiraj


Sažetak

Budući da kod nas za jesenskih mjeseci ima najviše mlijeka, to se u to doba i najviše mlijeka prerađuje. U normalnim je prilikama tada i mlijeko najbolje; stoka je naime u najboljoj kondiciji, jer pase ili ima dovoljno zelene krme. Budući da su tada obično i vremenske prilike povoljne za proizvodnju i preradbu mlijeka, to je jesenska sezona redovno bivala i sezona najuspješnijeg poslovanja u našim mljekarama.

Ključne riječi

sir; ementalski sir; ementalac; proizvodnja; Vrhnika

Hrčak ID:

77153

URI

https://hrcak.srce.hr/77153

Datum izdavanja:

2.4.1954.

Posjeta: 924 *