Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Ispitivanje kiselosti mlijeka

Andrija Žic ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 408 Kb

str. 105-109

preuzimanja: 1.141

citiraj


Sažetak

Da uzmognemo što bolje kontrolirati svježinu mlijeka, kako bismo ga sigurnije obradili i preradili, preporučujemo, neka mu se redovno ispituje kiselost, kad ga preuzimamo od proizvođača. Ova važna mjera treba da bude stvarna kontrola proizvođača, njegova ispravnoga rada i postupka s mlijekom počevši od prehrane, držanja i higijene stoke, higijene kod mužnje, pa sve do predaje mlijeka na punktovima ili u mljekari.

Ključne riječi

mlijeko; kiselost; kiselinski stupanj

Hrčak ID:

77224

URI

https://hrcak.srce.hr/77224

Datum izdavanja:

2.5.1954.

Posjeta: 1.662 *