Izvorni znanstveni članak
Utjecaj trajanja i temperature skladištenja na udio laktoze u jogurtu primjenom Yates algoritma u interpretaciji plana 3^2
Nada Vahčić
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Mirjana Hruškar
Milana Ritz
Sažetak
U članku "Utjecaj trajanja i temperature skladištenja na udio laktoze u jogurtu - faktorski plan 3^2“ Izvršena je Interpretacija rezultata pomoću Fisherovog algoritma. Primjenjujući iste rezultate Izvršenog eksperimenta objavljenog u "Mljekarstvu" 3. 1994. u ovom dijelu upotrijebljen je Yates algoritam kao još jedan postupak za Interpretaciju eksperimentalnih podataka. Korištena su dva faktora: trajanje I temperatura I svaki na tri razine. Zavisna varijabla bila je udio laktoze u uzorcima.
Ključne riječi
udio laktoze; Yates algoritam; faktorski plan 3^2; trajanje skladištenja, temperatura skladištenja
Hrčak ID:
95041
URI
Datum izdavanja:
2.2.1995.
Posjeta: 1.393 *