Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj trajanja i temperature skladištenja na udio laktoze u jogurtu primjenom Yates algoritma u interpretaciji plana 3^2

Nada Vahčić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Mirjana Hruškar
Milana Ritz


Puni tekst: hrvatski pdf 887 Kb

str. 11-17

preuzimanja: 559

citiraj


Sažetak

U članku "Utjecaj trajanja i temperature skladištenja na udio laktoze u jogurtu - faktorski plan 3^2“ Izvršena je Interpretacija rezultata pomoću Fisherovog algoritma. Primjenjujući iste rezultate Izvršenog eksperimenta objavljenog u "Mljekarstvu" 3. 1994. u ovom dijelu upotrijebljen je Yates algoritam kao još jedan postupak za Interpretaciju eksperimentalnih podataka. Korištena su dva faktora: trajanje I temperatura I svaki na tri razine. Zavisna varijabla bila je udio laktoze u uzorcima.

Ključne riječi

udio laktoze; Yates algoritam; faktorski plan 3^2; trajanje skladištenja, temperatura skladištenja

Hrčak ID:

95041

URI

https://hrcak.srce.hr/95041

Datum izdavanja:

2.2.1995.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.375 *