Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Mogućnosti utvrđivanja dodane vode i kravljeg mlijeka u kozje mlijeko

Nada Vahčić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Angelina Palić
Milana Ritz


Puni tekst: hrvatski pdf 1.057 Kb

str. 315-322

preuzimanja: 606

citiraj


Sažetak

Uzorci kozjeg mlijeka od individualnih proizvođača iz područja Hrvatskog Zagorja miješani su s vodom, odnosno kravljim mlijekom u količini od 15, 17, 20, 25 i 34 vol. %. Model uzorcima mjerena je gustoća, viskoznost i električna provodnost. Rezultati su statistički obrađeni i uočena je linearna ovisnost varijabli. Koeficijenti korelacije i determinacije su vrlo visoki, dok je standardna greška mala.

Ključne riječi

kozje mlijeko; gustoća; viskoznost; električna provodnost; dodavanje kravljeg mlijeka i vode

Hrčak ID:

96727

URI

https://hrcak.srce.hr/96727

Datum izdavanja:

1.12.1990.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.479 *