Izvorni znanstveni članak
Mogućnosti utvrđivanja dodane vode i kravljeg mlijeka u kozje mlijeko
Nada Vahčić
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Angelina Palić
Milana Ritz
Sažetak
Uzorci kozjeg mlijeka od individualnih proizvođača iz područja Hrvatskog Zagorja miješani su s vodom, odnosno kravljim mlijekom u količini od 15, 17, 20, 25 i 34 vol. %. Model uzorcima mjerena je gustoća, viskoznost i električna provodnost. Rezultati su statistički obrađeni i uočena je linearna ovisnost varijabli. Koeficijenti korelacije i determinacije su vrlo visoki, dok je standardna greška mala.
Ključne riječi
kozje mlijeko; gustoća; viskoznost; električna provodnost; dodavanje kravljeg mlijeka i vode
Hrčak ID:
96727
URI
Datum izdavanja:
1.12.1990.
Posjeta: 1.479 *