Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Domaće vrste sireva bilogorsko-podravske regije i mogućnosti njihove industrijske proizvodnje

Slavko Kirin ; Sirela, V. Sredice 11, 43000 Bjelovar


Puni tekst: hrvatski pdf 894 Kb

str. 111-116

preuzimanja: 1.774

citiraj


Sažetak




U radu su opisane domaće vrste sireva (svježi sir, prgice, kuhani sir, čebričnjak i nabiti sir) bilogorsko-podravske regije, njihov sastav i tehnologija. Razmatra se što je bilo učinjeno i što bi se moglo učiniti u industrijskoj proizvodnji ovih sireva. Svježi sir je već uveden u industrijsku proizvodnju. Prgice i čebričnjak mogli bi se industrijski proizvoditi, a proizvodnju kuhanog i nabitog sira osigurala bi ugostiteljska poduzeća kooperacijom sa seoskim domaćinstvima.

Ključne riječi

sir; domaće vrste; bilogorsko-podravska regija

Hrčak ID:

97027

URI

https://hrcak.srce.hr/97027

Datum izdavanja:

2.4.1980.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.750 *