Pregledni rad
Domaće vrste sireva bilogorsko-podravske regije i mogućnosti njihove industrijske proizvodnje
Slavko Kirin
; Sirela, V. Sredice 11, 43000 Bjelovar
Sažetak
U radu su opisane domaće vrste sireva (svježi sir, prgice, kuhani sir, čebričnjak i nabiti sir) bilogorsko-podravske regije, njihov sastav i tehnologija. Razmatra se što je bilo učinjeno i što bi se moglo učiniti u industrijskoj proizvodnji ovih sireva. Svježi sir je već uveden u industrijsku proizvodnju. Prgice i čebričnjak mogli bi se industrijski proizvoditi, a proizvodnju kuhanog i nabitog sira osigurala bi ugostiteljska poduzeća kooperacijom sa seoskim domaćinstvima.
Ključne riječi
sir; domaće vrste; bilogorsko-podravska regija
Hrčak ID:
97027
URI
Datum izdavanja:
2.4.1980.
Posjeta: 2.727 *