Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Egzogene proteinaze u mljekarskoj tehnologiji

P.F. Fox ; School of Food & Nutritional Sciences, University College Cork, Ireland


Puni tekst: hrvatski pdf 2.781 Kb

str. 363-378

preuzimanja: 987

citiraj


Sažetak

Glavna primjena proteinaza u mljekarskoj tehnologiji je u proizvodnji sira. Prikazana je prva enzimatska te druga ne-enzimatska faza koagulacije mlijeka sirilom. Ukratko su prodiskutirane mogućnosti zamjene telećeg sirila, a u detalje razvoj imobilizirajućih sirila. Razmatrana je također mogućnost ubrzanja zrenja sira dodavanjem proteinaza. Dat je pregled sporedne upotrebe proteinaza uključujući proizvodnju proteinskih hidrolizata, modifikaciju proteina i proizvodnju dječje hrane.

Ključne riječi

mljekarska tehnologija; egzogene proteinaze

Hrčak ID:

97123

URI

https://hrcak.srce.hr/97123

Datum izdavanja:

1.12.1980.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.851 *