Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kvaliteta topljenih sireva proizvedenih uz primjenu domaćih emulgatora KSS-1 i KSS-2 - II organoleptičke karakteristike

Marijana Carić ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Spasenija Milanović
Dragoljub Gavarić
Ljiljana Kulić


Puni tekst: hrvatski pdf 946 Kb

str. 80-86

preuzimanja: 462

citiraj


Sažetak

Nepoželjne organoleptičke promjene, tzv. mane topljenog sira, mogu biti mikrobiološkog i kemijskog porekla. U radu su ispitane organoleptičke karakteristike topljenih sireva proizvedenih primjenom domaćih emulgatora KSS-1 i KSS-2 u devet mljekara širom Jugoslavije, u industrijskim uvjetima.

Ključne riječi

topljeni sirevi; emulgator KSS-1 i KSS-2; organoleptičke karakteristike

Hrčak ID:

108749

URI

https://hrcak.srce.hr/108749

Datum izdavanja:

1.3.1986.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.252 *