Izvorni znanstveni članak
Kvaliteta topljenih sireva proizvedenih uz primjenu domaćih emulgatora KSS-1 i KSS-2 - II organoleptičke karakteristike
Marijana Carić
; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Spasenija Milanović
Dragoljub Gavarić
Ljiljana Kulić
Sažetak
Nepoželjne organoleptičke promjene, tzv. mane topljenog sira, mogu biti mikrobiološkog i kemijskog porekla. U radu su ispitane organoleptičke karakteristike topljenih sireva proizvedenih primjenom domaćih emulgatora KSS-1 i KSS-2 u devet mljekara širom Jugoslavije, u industrijskim uvjetima.
Ključne riječi
topljeni sirevi; emulgator KSS-1 i KSS-2; organoleptičke karakteristike
Hrčak ID:
108749
URI
Datum izdavanja:
1.3.1986.
Posjeta: 1.252 *