Stručni rad
Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira
Matej Markeš
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb
Puni tekst: hrvatski pdf 847 Kb
str. 121-125
preuzimanja: 465
citiraj
APA 6th Edition
Markeš, M. (1956). Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira. Mljekarstvo, 6 (6), 121-125. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/126575
MLA 8th Edition
Markeš, Matej. "Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira." Mljekarstvo, vol. 6, br. 6, 1956, str. 121-125. https://hrcak.srce.hr/index.php/126575. Citirano 02.05.2024.
Chicago 17th Edition
Markeš, Matej. "Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira." Mljekarstvo 6, br. 6 (1956): 121-125. https://hrcak.srce.hr/index.php/126575
Harvard
Markeš, M. (1956). 'Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira', Mljekarstvo, 6(6), str. 121-125. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/126575 (Datum pristupa: 02.05.2024.)
Vancouver
Markeš M. Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 02.05.2024.];6(6):121-125. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126575
IEEE
M. Markeš, "Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira", Mljekarstvo, vol.6, br. 6, str. 121-125, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126575. [Citirano: 02.05.2024.]
Puni tekst: srpski pdf 322 Kb
str. 121-125
preuzimanja: 362
citiraj
APA 6th Edition
Markeš, M. (1956). Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira. Mljekarstvo, 6 (6), 121-125. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/126575
MLA 8th Edition
Markeš, Matej. "Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira." Mljekarstvo, vol. 6, br. 6, 1956, str. 121-125. https://hrcak.srce.hr/index.php/126575. Citirano 02.05.2024.
Chicago 17th Edition
Markeš, Matej. "Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira." Mljekarstvo 6, br. 6 (1956): 121-125. https://hrcak.srce.hr/index.php/126575
Harvard
Markeš, M. (1956). 'Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira', Mljekarstvo, 6(6), str. 121-125. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/126575 (Datum pristupa: 02.05.2024.)
Vancouver
Markeš M. Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 02.05.2024.];6(6):121-125. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126575
IEEE
M. Markeš, "Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira", Mljekarstvo, vol.6, br. 6, str. 121-125, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126575. [Citirano: 02.05.2024.]
Sažetak
Sirari, koji rade u pojedinim mljekarama, suzbijaju nadimanje sira na razne načine, a to zavisi u prvom redu o tehničkoj opremi mljekara, u kojima rade. Da bi iskustva stečena na tom području upoznali i ostali naši sirari Stručno udruženje mljekarskih privrednih organizacija Hrvatske organiziralo je u jesen prošle godine u bjelovarskoj mljekari trodnevno radno savjetovanje. Ovome je bila svrha da najiskusniji sirari ostalima praktično prikažu i obrazlože one tehnološke postupke, kojima suzbijaju nadimanje sira.
Ključne riječi
sir; nadimanje
Hrčak ID:
126575
URI
https://hrcak.srce.hr/126575
Datum izdavanja:
1.6.1956.
Podaci na drugim jezicima:
srpski
Posjeta: 1.427
*