Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Dezinfekcija u stočarskoj proizvodnji

Prof. Marija Vučemilo ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
doc. Kristina Matković ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
prof. Željko Pavičić ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
Mario Ostović ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
Marijan Benić ; Sanatio d.o.o., Bolnička cesta 34c, 10000 Zagreb, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 119 Kb

str. 250-254

preuzimanja: 1.115

citiraj


Sažetak

Dezinfekcija je jedna od najznačajnijih biosigurnosnih mjera u stočarstvu. U radu su prikazane karakteristike završne dezinfekcije u
stočarskim nastambama te dezinfekcije tla, gnoja i prijevoznih sredstava, uz naglasak na vrijeme preživljavanja patogenih uzročnika
u okolišu.

Ključne riječi

dezinfekcija; biosigurnosna mjera; stočarstvo

Hrčak ID:

132387

URI

https://hrcak.srce.hr/132387

Datum izdavanja:

1.5.2014.

Podaci na drugim jezicima: engleski talijanski španjolski njemački

Posjeta: 2.829 *