Pregledni rad
Disinfection in livestock production
Prof. Marija Vučemilo
; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
doc. Kristina Matković
; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
prof. Željko Pavičić
; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
Mario Ostović
; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
Marijan Benić
; Sanatio d.o.o., Bolnička cesta 34c, 10000 Zagreb, Hrvatska
Sažetak
Disinfection is one of the most significant biosecurity measures in animal husbandry. This paper presents the characteristics of the final disinfection in livestock buildings, then disinfection of the soil, manure and transportation means focusing on the survival time of pathogenic agents in the environment.
Ključne riječi
disinfection; biosecurity measure; animal husbandry
Hrčak ID:
132387
URI
Datum izdavanja:
1.5.2014.
talijanski španjolski njemački hrvatski
Posjeta: 2.681 *