Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Disinfection in livestock production

Prof. Marija Vučemilo ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
doc. Kristina Matković ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
prof. Željko Pavičić ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
Mario Ostović ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
Marijan Benić ; Sanatio d.o.o., Bolnička cesta 34c, 10000 Zagreb, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 119 Kb

str. 250-254

preuzimanja: 864

citiraj


Sažetak

Disinfection is one of the most significant biosecurity measures in animal husbandry. This paper presents the characteristics of the final disinfection in livestock buildings, then disinfection of the soil, manure and transportation means focusing on the survival time of pathogenic agents in the environment.

Ključne riječi

disinfection; biosecurity measure; animal husbandry

Hrčak ID:

132387

URI

https://hrcak.srce.hr/132387

Datum izdavanja:

1.5.2014.

Podaci na drugim jezicima: talijanski španjolski njemački hrvatski

Posjeta: 1.921 *