Ostalo
Higijenski i tehnološki aspekti proizvodnje tradicionalnih fermentiranih kobasica u Istarskoj županiji, Hrvatska
Bratulić1 M.
orcid.org/0000-0001-7821-8964
; Pol Reginex, Pazin
Cukon N.
; Ministarstvo poljoprivrede RH
Cvrtila Fleck Ž
; Ministarstvo poljoprivrede RH
Njari B.
; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia
Kozačinski L.
orcid.org/0000-0002-7534-7362
; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia
Sažetak
U seoskim domaćinstvima na području Istre proizvode se različite vrste tradicionalnih mesnih proizvoda među koje se ubrajaju i kobasice.
Istarske kobasice su osobite kakvoće i vrijednosti te sastavni dio kulturne baštine Istre. U ovome radu opisan je proces proizvodnje istarskih
kobasica u tradicionalnim i kontroliranim uvjetima te njihove senzorne i fizikalno-kemijske karakteristike.
Ključne riječi
istarska kobasica; tradicionalna proizvodnja
Hrčak ID:
165026
URI
Datum izdavanja:
31.8.2015.
španjolski engleski njemački talijanski
Posjeta: 2.741 *