Skip to the main content

Review article

MOGUĆNOSTI PROIZVODNJE I PRERADE LJEKOVITOG, AROMATIČNOG I MEDONOSNOG BILJA NA HRVATSKIM PROSTORIMA

Ivan Kolak ; Agronomski fakultet Sveučilište u Zagrebu, Zavod za oplemenjivanje bilja, genetiku i metodiku istraživanja, Zagreb, Hrvatska


Full text: croatian pdf 3.121 Kb

page 203-229

downloads: 2.585

cite


Abstract

Proizvodnja ljekovitog, aromatičnog i medonosnog bilja ima dugu tradiciju na hrvatskim prostorima. Agroekološki uvjeti su vrlo povoljni, a kakvoća završnih proizvoda mogla bi biti vrlo visoka. No, nedostatak prerađivačkih kapaciteta priječi razvoj ove proizvodnje tako da je su stimulacijske mjere države nužne kako bi se potakla proizvodnja i prerada. To je naročito važno u vrhu podizanja razine zaposlenosti na ratom opustošenim i nerazvijenim područjima.

Keywords

ljekovito; aromatično i medonosno bilje; proizvodnja; prerada; tržništvo

Hrčak ID:

168393

URI

https://hrcak.srce.hr/168393

Publication date:

18.5.1997.

Article data in other languages: english

Visits: 3.282 *