Sjemenarstvo, Vol. 14 No. 3-4, 1997.
Pregledni rad
MOGUĆNOSTI PROIZVODNJE I PRERADE LJEKOVITOG, AROMATIČNOG I MEDONOSNOG BILJA NA HRVATSKIM PROSTORIMA
Ivan Kolak
; Agronomski fakultet Sveučilište u Zagrebu, Zavod za oplemenjivanje bilja, genetiku i metodiku istraživanja, Zagreb, Hrvatska
Sažetak
Proizvodnja ljekovitog, aromatičnog i medonosnog bilja ima dugu tradiciju na hrvatskim prostorima. Agroekološki uvjeti su vrlo povoljni, a kakvoća završnih proizvoda mogla bi biti vrlo visoka. No, nedostatak prerađivačkih kapaciteta priječi razvoj ove proizvodnje tako da je su stimulacijske mjere države nužne kako bi se potakla proizvodnja i prerada. To je naročito važno u vrhu podizanja razine zaposlenosti na ratom opustošenim i nerazvijenim područjima.
Ključne riječi
ljekovito; aromatično i medonosno bilje; proizvodnja; prerada; tržništvo
Hrčak ID:
168393
URI
Datum izdavanja:
18.5.1997.
Posjeta: 3.893 *