Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

RAZVOJ STUDIJA GASTRONOMIJE U SVIJETU I HRVATSKOJ

Marina Marović ; Aspira, Visoka škola za menadžment i dizajn,Split, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 74 Kb

str. 103-110

preuzimanja: 2.044

citiraj


Sažetak

Iako se gastronomija smatra jednom od novijih disciplina vezanih za hranu, turizam, ugostiteljstvo i menadžment, njezini počeci sežu daleko u povijest. Ipak, možemo reći da je posljednjih desetljeća gastronomija doživjela najveći uzlet. S obzirom da gastronomija nije samo uživanje u hrani već i vještina, znanost o prehrani, ali i prava umjetnost, u ovom radu istražili smo kakva je to vrsta zanimanja, tko se njome bavi, da li je to znanost, umjetnost ili obrt, što jedan profesionalni gastronom mora znati te koje su to škole i fakulteti za gastronome u svijetu i Hrvatskoj.

Ključne riječi

gastronomija; ugostiteljstvo; menadžment; umjetnost; fakulteti

Hrčak ID:

169300

URI

https://hrcak.srce.hr/169300

Datum izdavanja:

25.11.2016.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.619 *