Stručni rad
RAZVOJ STUDIJA GASTRONOMIJE U SVIJETU I HRVATSKOJ
Marina Marović
; Aspira, Visoka škola za menadžment i dizajn,Split, Hrvatska
Sažetak
Iako se gastronomija smatra jednom od novijih disciplina vezanih za hranu, turizam, ugostiteljstvo i menadžment, njezini počeci sežu daleko u povijest. Ipak, možemo reći da je posljednjih desetljeća gastronomija doživjela najveći uzlet. S obzirom da gastronomija nije samo uživanje u hrani već i vještina, znanost o prehrani, ali i prava umjetnost, u ovom radu istražili smo kakva je to vrsta zanimanja, tko se njome bavi, da li je to znanost, umjetnost ili obrt, što jedan profesionalni gastronom mora znati te koje su to škole i fakulteti za gastronome u svijetu i Hrvatskoj.
Ključne riječi
gastronomija; ugostiteljstvo; menadžment; umjetnost; fakulteti
Hrčak ID:
169300
URI
Datum izdavanja:
25.11.2016.
Posjeta: 3.619 *