Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Zbornik radova Veleučilišta u Šibeniku

logo Zbornik radova Veleučilišta u Šibeniku

Zbornik radova Veleučilišta u Šibeniku međunarodni je multidisciplinarni časopis koji potiče publiciranje visokokvalitetnih radova širokog raspona tema iz društvenih, tehničkih i interdisciplinarnih područja znanosti. Časopis objavljuje znanstvene i stručne radove iz različitih područja ekonomije, prava, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, računarstva, prometa i filologije, kako bi se proširilo i unaprijedilo postojeće znanje, te potaknule rasprave o suvremenim temama iz navedenih područja. Svi radovi prolaze kroz postupak dvostruo anonomne recenzije. Recenzenti nisu institucionalno povezani s autorima. Časopis izlazi dva puta godišnje (srpanj i prosinac). Radovi za broj 1-2 (srpanj) zaprimaju se do 1. lipnja. Radovi za broj 3-4 (prosinac) zaprimaju se do 1. studenog. Časopis je arhiviran u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Radovi objavljeni u časopisu referiraju se u ERIH PLUS - European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences, Norveška i DOAJ - Directory of Open Access Journals.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, svi radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 2014.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Tehnologija prometa i transport, Računarstvo, Filologija, Interdisciplinarne društvene znanosti, Pravo, Ekonomija, Društvene znanosti
  • Uključen u Hrčak: 02.07.2014.
  • Prava korištenja: Zbornik radova Veleučilišta u Šibeniku je časopis u otvorenom pristupu. Sadržaj časopisa u cijelosti je besplatno dostupan. Radove objavljene u Zborniku radova Veleučilišta u Šibeniku dozvoljeno je pohranjivati u institucijske i tematske repozitorije uz osiguravanje poveznica na web stranicu časopisa i Hrčka. Časopis autorima ne naplaćuje objavu radova. Autori radova za objavljivanje u časopisu prihvaćaju Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno (CC BY-NC) međunarodnu licencu. Pravna pozadina licence raspoloživa je na: https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/legalcode Autori zadržavaju autorska prava za članke objavljene u časopisu, no svojim pristankom na objavljivanje daju časopisu pravo prvog objavljivanja u tiskanom te elektroničkom formatu Ovaj časopis koristi on-line uslugu Turnitin za izbjegavanje plagijarizma, i to za sve predane rukopise.