Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Primjena HACCP sustava u proizvodnji sladoleda

Meho Bašić ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Bosna i Hercegovina
Milica Vilušić
Edina Ahmetašević


Puni tekst: hrvatski pdf 400 Kb

str. 51-60

preuzimanja: 5.677

citiraj


Sažetak

Kako bi poboljšala kakvoću u svim segmentima proizvodnje, Tvornica sladoleda «SA&JACOM» u Sarajevu uvela je kontrolu kakvoće i sustav upravljanja sigurnošću svojih proizvoda. Analizirane su moguće kritične kontrolne točke (CCP), uspješno su specificirane, a opasnosti smanjene do tolerantnog nivoa, a neke čak i eliminirane. Uz primjenu metodologije HACCP sustava, od Tvornice se očekuje da proizvede sladoled pouzdane prethodno utvrđene kakvoće i nivoa higijensko zdravstvene ispravnosti. Sve aktivnosti se primjenjuju na jasan i dokumentiran način kako bi proizvodi ove Tvornice zadovoljili povjerenje potrošača i dobili službeni certifikat o uvjetima proizvodnje.

Ključne riječi

Tvornica sladoleda «SA&JACOM» Sarajevo; HACCP; osiguranje kakvoće

Hrčak ID:

1499

URI

https://hrcak.srce.hr/1499

Datum izdavanja:

12.1.2005.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 9.084 *