Stručni rad
Primjena HACCP sustava u proizvodnji sladoleda
Meho Bašić
; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Bosna i Hercegovina
Milica Vilušić
Edina Ahmetašević
Sažetak
Kako bi poboljšala kakvoću u svim segmentima proizvodnje, Tvornica sladoleda «SA&JACOM» u Sarajevu uvela je kontrolu kakvoće i sustav upravljanja sigurnošću svojih proizvoda. Analizirane su moguće kritične kontrolne točke (CCP), uspješno su specificirane, a opasnosti smanjene do tolerantnog nivoa, a neke čak i eliminirane. Uz primjenu metodologije HACCP sustava, od Tvornice se očekuje da proizvede sladoled pouzdane prethodno utvrđene kakvoće i nivoa higijensko zdravstvene ispravnosti. Sve aktivnosti se primjenjuju na jasan i dokumentiran način kako bi proizvodi ove Tvornice zadovoljili povjerenje potrošača i dobili službeni certifikat o uvjetima proizvodnje.
Ključne riječi
Tvornica sladoleda «SA&JACOM» Sarajevo; HACCP; osiguranje kakvoće
Hrčak ID:
1499
URI
Datum izdavanja:
12.1.2005.
Posjeta: 9.084 *