hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Primjena HACCP sustava u proizvodnji sladoleda

Meho Bašić ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Bosna i Hercegovina
Milica Vilušić
Edina Ahmetašević

Puni tekst: hrvatski, pdf (400 KB) str. 51-60 preuzimanja: 3.897* citiraj
APA 6th Edition
Bašić, M., Vilušić, M. i Ahmetašević, E. (2005). Primjena HACCP sustava u proizvodnji sladoleda. Mljekarstvo, 55 (1), 51-60. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/1499
MLA 8th Edition
Bašić, Meho, et al. "Primjena HACCP sustava u proizvodnji sladoleda." Mljekarstvo, vol. 55, br. 1, 2005, str. 51-60. https://hrcak.srce.hr/1499. Citirano 30.10.2020.
Chicago 17th Edition
Bašić, Meho, Milica Vilušić i Edina Ahmetašević. "Primjena HACCP sustava u proizvodnji sladoleda." Mljekarstvo 55, br. 1 (2005): 51-60. https://hrcak.srce.hr/1499
Harvard
Bašić, M., Vilušić, M., i Ahmetašević, E. (2005). 'Primjena HACCP sustava u proizvodnji sladoleda', Mljekarstvo, 55(1), str. 51-60. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/1499 (Datum pristupa: 30.10.2020.)
Vancouver
Bašić M, Vilušić M, Ahmetašević E. Primjena HACCP sustava u proizvodnji sladoleda. Mljekarstvo [Internet]. 2005 [pristupljeno 30.10.2020.];55(1):51-60. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/1499
IEEE
M. Bašić, M. Vilušić i E. Ahmetašević, "Primjena HACCP sustava u proizvodnji sladoleda", Mljekarstvo, vol.55, br. 1, str. 51-60, 2005. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/1499. [Citirano: 30.10.2020.]

Sažetak
Kako bi poboljšala kakvoću u svim segmentima proizvodnje, Tvornica sladoleda «SA&JACOM» u Sarajevu uvela je kontrolu kakvoće i sustav upravljanja sigurnošću svojih proizvoda. Analizirane su moguće kritične kontrolne točke (CCP), uspješno su specificirane, a opasnosti smanjene do tolerantnog nivoa, a neke čak i eliminirane. Uz primjenu metodologije HACCP sustava, od Tvornice se očekuje da proizvede sladoled pouzdane prethodno utvrđene kakvoće i nivoa higijensko zdravstvene ispravnosti. Sve aktivnosti se primjenjuju na jasan i dokumentiran način kako bi proizvodi ove Tvornice zadovoljili povjerenje potrošača i dobili službeni certifikat o uvjetima proizvodnje.

Ključne riječi
Tvornica sladoleda «SA&JACOM» Sarajevo; HACCP; osiguranje kakvoće

Hrčak ID: 1499

URI
https://hrcak.srce.hr/1499

[engleski]

Posjeta: 5.944 *