Stručni rad
Revizija subjekata u proizvodnji hrane
Pavel Bystrický
; Department of Food Hygiene and Technology, University of Veterinary Medicine, Košice, Slovakia
Igor Mráz
; Department of Food Technology and Processing, LIKO Bratislava a.s., Bratislava, Slovakia
D. Máté
; Department of Food Hygiene and Technology, University of Veterinary Medicine, Košice, Slovakia
Sažetak
Najozbiljniji izazov u radu kontrolnih nadležnih tijela bit će sustav revizije. To se posebice odnosi na pripremu potrebnih obrazaca i obuke revizora s ciljem uvođenja objektivnosti i transparentnosti.
Posebno značenje imaju evidnecije kako bi se udovoljilo zahhtjevima proizvodnje sigurne hrane, ne samo u vrijeme revizije, nego i kada kontrolna nadzorna tijela nisu prisutna.
Komunikacija je temelj uspjeha. Sve zainteresirane strane svoje prosudbe će donositi u skladu s ciljevima obuhvaćenima Zakonom o hrani (kao i zakonima o dobrobiti životinja, kada je to potrebno).
Ključne riječi
Hrčak ID:
21312
URI
Datum izdavanja:
15.6.2007.
Posjeta: 1.601 *