Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

OD IDEJE U UČIONICI DO EUROPSKOG PARLAMENTA

dr. Aleš Marđetko ; OŠ dr. Franjo Žgeč Dornava


Puni tekst: hrvatski pdf 489 Kb

str. 124-134

preuzimanja: 94

citiraj


Sažetak

Svrha članka je pokazati kako su autor kao učitelj i dvoje nadarenih učenica 8. i 9. razreda osnovne škole iz jednostavne ideje ili inicijative uspjeli stvoriti zbirku od tri slikovnice o novijoj povijesti Slovenije. To su sadržaji o stvaranju neovisne Slovenije, ratu za Sloveniju i ulasku Slovenije u Europsku uniju. Spomenute slikovnice osobno je primio predsjednik Borut Pahor, koji nas je i osobno primio. Slikovnice su među 5000 knjiga koje godišnje izdaju dječja književnost u izdavačkim kućama u Sloveniji i jedine su s ovom vrstom sadržaja; mogu se naći na policama gotovo svih knjižnica u Sloveniji i redoviti su vodič školama u stvaranju proslava povodom državnih praznika. Predstavljene su na slovenskom sajmu knjiga, slikovnica Miha spozna Evropsko unijo predstavljena je i u Europskom parlamentu u Bruxellesu.
U članku su predstavljene metode, oblici i metode rada koji su korišteni u izradi slikovnica, kao i poprečne vještine koje smo razvili tijekom rada i prezentacije naših slikovnica.

Ključne riječi

nadareni učenici, rad s nadarenim učenicima, metode rada, poprečne vještine, nacionalna povijest, slikovnice, životna iskustva

Hrčak ID:

261013

URI

https://hrcak.srce.hr/261013

Datum izdavanja:

1.11.2021.

Posjeta: 268 *