Skip to the main content

Review article

https://doi.org/10.31727/m.24.5.1

Rizici konzumacije brašna od cvrčaka

Frane Rakić
Tomislav Mikuš ; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Lidija Kozačinski ; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Željka Cvrtila ; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska


Full text: croatian pdf 303 Kb

page 456-463

downloads: 561

cite

Download JATS file


Abstract

Posljednjih godina došlo je do povećanja intenzivnog uzgoja insekata u EU, a posljedično i do njihove uporabe kao ljudske, odnosno stočne hrane. Postoji niz opasnosti u vezi s mogućim rizicima u proizvodnji, preradi i konzumaciji ovog alternativnog izvora proteina. Cilj ovoga rada bio je opisati moguće rizike konzumiranja takvih proizvoda

Keywords

brašno od cvrčaka; kemijski rizici; biološki rizici; alternativna hrana

Hrčak ID:

285213

URI

https://hrcak.srce.hr/285213

Publication date:

14.10.2022.

Article data in other languages: italian spanish german english

Visits: 1.145 *





This display is generated from NISO JATS XML with jats-html.xsl. The XSLT engine is libxslt.