Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

https://doi.org/10.31727/m.24.5.1

Rizici konzumacije brašna od cvrčaka

Frane Rakić
Tomislav Mikuš ; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Lidija Kozačinski ; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Željka Cvrtila ; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 303 Kb

str. 456-463

preuzimanja: 921

citiraj

Preuzmi JATS datoteku


Sažetak

Posljednjih godina došlo je do povećanja intenzivnog uzgoja insekata u EU, a posljedično i do njihove uporabe kao ljudske, odnosno stočne hrane. Postoji niz opasnosti u vezi s mogućim rizicima u proizvodnji, preradi i konzumaciji ovog alternativnog izvora proteina. Cilj ovoga rada bio je opisati moguće rizike konzumiranja takvih proizvoda

Ključne riječi

brašno od cvrčaka; kemijski rizici; biološki rizici; alternativna hrana

Hrčak ID:

285213

URI

https://hrcak.srce.hr/285213

Datum izdavanja:

14.10.2022.

Podaci na drugim jezicima: talijanski španjolski njemački engleski

Posjeta: 2.139 *





This display is generated from NISO JATS XML with jats-html.xsl. The XSLT engine is libxslt.