Skoči na glavni sadržaj

Kratko priopćenje

Proizvodnja astaksantina s pomoću soja kvasca Xanthophyllomyces dendrorhous ZJUT46 šaržnom fermentacijom u reaktoru zapremnine 2,0 m3

Zhong-Ce Hu ; Institute of Bioengineering, Zhejiang University of Technology, Hangzhou 310014, PR China
Yu-Guo Zheng ; Institute of Bioengineering, Zhejiang University of Technology, Hangzhou 310014, PR China
Zhao Wang ; Institute of Bioengineering, Zhejiang University of Technology, Hangzhou 310014, PR China
Yin-Chu Shen ; Institute of Bioengineering, Zhejiang University of Technology, Hangzhou 310014, PR China


Puni tekst: engleski pdf 121 Kb

str. 209-212

preuzimanja: 2.508

citiraj


Sažetak

Astaksantin je glavni karotenoidni pigment. Istražena je proizvodnja astaksantina šaržnom fermentacijom u reaktoru zapremnine 2,0 m3. Također je provedena kontrola pomaka pH-vrijednosti. Rezultati su pokazali da je najbolji način proizvodnje astaksantina šaržnom fermentacijom uz kontrolu pomaka pH-vrijednosti, pri čemu je najveća koncentracija astaksantina (39,47 mg/L) proizvedena nakon 132 h.

Ključne riječi

astaksantin; šaržna fermentacija; karotenoid; Xanthophyllomyces dendrorhous

Hrčak ID:

27780

URI

https://hrcak.srce.hr/27780

Datum izdavanja:

4.6.2007.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.218 *