hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology

 
 
Status u Hrčku: aktivan
ISSN 1330-9862 (Tisak)
ISSN 1334-2606 (Online)
UDK: 664:57:66
CODEN: FTBRFD
https://doi.org/10.17113/ftb
Kontakt: Food Technology and Biotechnology
Kačićeva 23
HR-10 000 Zagreb
Croatia
Phone/Fax: ++385 (0)1 4827 022
E-mail: ftb@pbf.hr
Email:
Url: http://www.ftb.com.hr
Izdavač: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu
  Kačićeva 23, 10000 Zagreb
  http://www.ftb.com.hr
 
Impresum (39 KB)
Upute autorima (108 KB)
Izjava o izdavackoj etici i nesavjesnosti (335 KB)
Upute za reference (426 KB)
Upute recenzentima (556 KB)

Food Technology and Biotechnology je primarni znanstveni časopis u kojem se objavljuju recenzirani izvorni znanstveni članci, prethodna priopćenja, kratka priopćenja i pregledni radovi iz područja: molekularne biologije, genetičkog inženjerstva, biokemije, mikrobiologije, biokemijskog inženjerstva i biotehnoloških procesa, prehrambene tehnologije, kemije i analitike sirovina i gotovih proizvoda, proizvodnje namirnica, njihova skladištenja i kvarenja, enologije i obrade otpadnih voda. Radovi se objavljuju isključivo na engleskom jeziku, a na web stranici časopisa omogućen je otvoreni pristup cjelovitim tekstovima radova te hrvatskim prijevodima sažetaka.
Časopis izdaje Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Službeno je glasilo Hrvatskoga društva za biotehnologiju i Slovenskoga mikrobiološkog društva.
Food Technology and Biotechnology je indeksiran u Current Contents, Science Citation Index Expanded, WoS Core Collection, Scopus, BIOSIS Previews, Biological Abstracts, Food Science and Technology Abstracts (FSTA), Chemical Engineering and Biotechnology Abstracts, Chemical Abstracts Service Source Index, CAB Abstracts, PubMed Central, Biotechnology Research Abstracts, Business Source Premier, Central & Eastern European Academic Source (CEEAS), Ei Compendex, Environment Index, Veterinary Science Database, Business Source Elite, VINITI, VITIS-VEA, DOAJ i J-Gate.
Faktor utjecaja časopisa za 2016. godinu iznosi 0,891.

Prva godina izlaženja: 1963

Učestalost izlaženja (godišnje): 4

Područja pokrivanja: Biotehničke znanosti; Biotehnologija; Prehrambena tehnologija;

Uključen u Hrčak: 22.04.2008.

Prava korištenja: Puni tekst te sažeci radova objavljeni u časopisu Food Technology and Biotechnology mogu se koristiti u privatne, nastavne i znanstvenoistraživačke svrhe, uz obavezno navođenje izvora i poštivanje autorskih prava (licenca Creative Commons CC BY-NC 4.0).
Godišnja pretplata za Hrvatsku za četiri broja iznosi 20 eura za pojedince i 50 eura za ustanove i tvrtke (plativo u kunama). Članovi Hrvatskog društva za biotehnologiju i Slovenskog mikrobiološkog društva imaju pravo na popust. Za pretplatu kontaktirati uredništvo časopisa putem e-mail adrese: ftb@pbf.hr



Arhiva

2018  
  Vol. 56   No. 1
2017  
  Vol. 55   No. 4
  Vol. 55   No. 3
  Vol. 55   No. 2
  Vol. 55   No. 1
2016  
  Vol. 54   No. 4
  Vol. 54   No. 3
  Vol. 54   No. 2
  Vol. 54   No. 1
2015  
  Vol. 53   No. 4
  Vol. 53   No. 3
  Vol. 53   No. 2
  Vol. 53   No. 1
2014  
  Vol. 52   No. 4
  Vol. 52   No. 3
  Vol. 52   No. 2
  Vol. 52   No. 1
2013  
  Vol. 51   No. 4
  Vol. 51   No. 3
  Vol. 51   No. 2
  Vol. 51   No. 1
2012  
  Vol. 50   No. 4
  Vol. 50   No. 3
  Vol. 50   No. 2
  Vol. 50   No. 1
2011  
  Vol. 49   No. 4
  Vol. 49   No. 3
  Vol. 49   No. 2
  Vol. 49   No. 1
2010  
  Vol. 48   No. 4
  Vol. 48   No. 3
  Vol. 48   No. 2
  Vol. 48   No. 1
2009  
  Vol. 47   No. 4
  Vol. 47   No. 3
  Vol. 47   No. 2
  Vol. 47   No. 1
2008  
  Vol. 46   No. 4
  Vol. 46   No. 3
  Vol. 46   No. 2
  Vol. 46   No. 1
2007  
  Vol. 45   No. 4
  Vol. 45   No. 3
  Vol. 45   No. 2
  Vol. 45   No. 1
2006  
  Vol. 44   No. 4
  Vol. 44   No. 3
  Vol. 44   No. 2
  Vol. 44   No. 1
2005  
  Vol. 43   No. 4
  Vol. 43   No. 3
  Vol. 43   No. 2
  Vol. 43   No. 1
2004  
  Vol. 42   No. 4
  Vol. 42   No. 3
  Vol. 42   No. 2
  Vol. 42   No. 1
2003  
  Vol. 41   No. 4
  Vol. 41   No. 3
  Vol. 41   No. 2
  Vol. 41   No. 1
2002  
  Vol. 40   No. 4
  Vol. 40   No. 3
  Vol. 40   No. 2
  Vol. 40   No. 1
Posjeta: 1.362.875 *