Stručni rad
Rezultati međulaboratorijskog ispitivanja stočne hrane u Hrvatskoj 2004. godine
Jasminka Škudar Sablek
Vlasta Brlek
Helena Jelovčić
Vanja Novosel
Sažetak
U međulaboratorijskom ispitivanju koje je organizirano 2004. god. sudjelovalo je 13 laboratorija iz Hrvatske koji imaju iskustva u ispitivanju stočne hrane.
Rađene su analize na vlagu, sirovi pepeo, sirovu mast, sirove bjelančevine i sirovu vlakninu u dva uzorka – početna krmna smjesa za tov pilića (uzorak 1) i lucerna (uzorak 2).
Organizirano je međulaboratorijsko ispitivanje i rezultati su interpretirani (Z-vrijednost) prema međunarodno preporučenim smjernicama.
Većina laboratorija postigla je zadovoljavajuće rezultate.
Ključne riječi
interlaboratorijsko ispitivanje; stočna hrana; z-vrijednost
Hrčak ID:
3083
URI
Datum izdavanja:
10.1.2006.
Posjeta: 2.039 *