Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Rezultati međulaboratorijskog ispitivanja stočne hrane u Hrvatskoj 2004. godine

Jasminka Škudar Sablek
Vlasta Brlek
Helena Jelovčić
Vanja Novosel


Puni tekst: hrvatski pdf 284 Kb

str. 333-339

preuzimanja: 1.019

citiraj


Sažetak

U međulaboratorijskom ispitivanju koje je organizirano 2004. god. sudjelovalo je 13 laboratorija iz Hrvatske koji imaju iskustva u ispitivanju stočne hrane.
Rađene su analize na vlagu, sirovi pepeo, sirovu mast, sirove bjelančevine i sirovu vlakninu u dva uzorka – početna krmna smjesa za tov pilića (uzorak 1) i lucerna (uzorak 2).
Organizirano je međulaboratorijsko ispitivanje i rezultati su interpretirani (Z-vrijednost) prema međunarodno preporučenim smjernicama.
Većina laboratorija postigla je zadovoljavajuće rezultate.

Ključne riječi

interlaboratorijsko ispitivanje; stočna hrana; z-vrijednost

Hrčak ID:

3083

URI

https://hrcak.srce.hr/3083

Datum izdavanja:

10.1.2006.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.007 *