Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Trapist

Matej Markeš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 307 Kb

str. 9-12

preuzimanja: 863

citiraj


Sažetak

Sirar, koji je izbor mlijeka i sve faze njegove prirode svijesno i znalački udešavao prema određenim okolnostima tako, da omogući razvoj korisnih i potrebnih mikroba, a zakoči i onemogući rad štetnih, ima olakšan posao za vrijeme zrenja sira. Onaj pak, koji je u prijašnjim fazama proizvodnje počinio manje propuste, može još ipak u toku zrenja popraviti poneku pogrešku sira. Stoga dobar sirar pridaje pravilnom zrenju i uskladištenju sira jednaku važnost kao i izboru mlijeka i izradi sira, znajući, da se nemarnošću za vrijeme zrenja može upropastiti i najbolje izrađeni sir.

Ključne riječi

trapist; sir

Hrčak ID:

50408

URI

https://hrcak.srce.hr/50408

Datum izdavanja:

4.8.1952.

Posjeta: 1.540 *