hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Trapist

Matej Markeš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (307 KB) str. 9-12 preuzimanja: 553* citiraj
APA 6th Edition
Markeš, M. (1952). Trapist. Mljekarstvo, 2 (8), 9-12. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/50408
MLA 8th Edition
Markeš, Matej. "Trapist." Mljekarstvo, vol. 2, br. 8, 1952, str. 9-12. https://hrcak.srce.hr/50408. Citirano 05.03.2021.
Chicago 17th Edition
Markeš, Matej. "Trapist." Mljekarstvo 2, br. 8 (1952): 9-12. https://hrcak.srce.hr/50408
Harvard
Markeš, M. (1952). 'Trapist', Mljekarstvo, 2(8), str. 9-12. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/50408 (Datum pristupa: 05.03.2021.)
Vancouver
Markeš M. Trapist. Mljekarstvo [Internet]. 1952 [pristupljeno 05.03.2021.];2(8):9-12. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50408
IEEE
M. Markeš, "Trapist", Mljekarstvo, vol.2, br. 8, str. 9-12, 1952. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50408. [Citirano: 05.03.2021.]

Sažetak
Sirar, koji je izbor mlijeka i sve faze njegove prirode svijesno i znalački udešavao prema određenim okolnostima tako, da omogući razvoj korisnih i potrebnih mikroba, a zakoči i onemogući rad štetnih, ima olakšan posao za vrijeme zrenja sira. Onaj pak, koji je u prijašnjim fazama proizvodnje počinio manje propuste, može još ipak u toku zrenja popraviti poneku pogrešku sira. Stoga dobar sirar pridaje pravilnom zrenju i uskladištenju sira jednaku važnost kao i izboru mlijeka i izradi sira, znajući, da se nemarnošću za vrijeme zrenja može upropastiti i najbolje izrađeni sir.

Ključne riječi
trapist; sir

Hrčak ID: 50408

URI
https://hrcak.srce.hr/50408

Posjeta: 784 *