Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Izbor hranjivih podloga na osnovi mlijeka za uzgoj i održavanje proizvodnih kultura bakterija mliječno-kiselog vrenja

Ljerka Kršev ; Zagrebačka mljekara, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 578 Kb

str. 242-248

preuzimanja: 1.216

citiraj


Sažetak

Poznato je da infekcija bakterija mliječno-kiselog vrenja bakteriofagima, između ostalog, često uzrokuje zakašnjelo grušanje, a ponekad i potpun izostanak gruša pri proizvodnji proizvodnih kultura i fermentiranih mliječnih proizvoda. Zbog toga je u mljekarskoj industriji uvedeno nekoliko načina rada s mljekarskim kulturama da ih se zaštiti od infekcije i nepoželjnog djelovanja bakteriofaga.

Ključne riječi

mlijeko; hranjive podloge; bakterije mliječno-kiselog vrenja

Hrčak ID:

66530

URI

https://hrcak.srce.hr/66530

Datum izdavanja:

2.11.1971.

Posjeta: 1.820 *