Skip to the main content
  • Publication date: 31.01.2023.
  • Published on HRČAK: 04.02.2023.

Table of contents

Full text

Odabir proizvođača inulinaze koji ne luče mikotoksine iz skupine crnih aspergila za uporabu u preradi hrane (page 421-433)

Sanja Stojanović, Jelena Stepanović, Bojana Špirović Trifunović, Nataša Duduk, Biljana Dojnov, Bojan Duduk, Zoran Vujčić
Original scientific paper


Determination of Curcuminoids, Piperine, Boswellic Acids and Andrographolides in Food and Dietary Supplements by HPLC (page 434-448)

Edvin Brusač, Mario-Livio Jeličić, Biljana Nigović, Daniela Amidžić Klarić, Ana Mornar
Original scientific paper


Mikrokapsule sirutke i permeata sirutke dobivene sušenjem raspršivanjem kao sredstvo zaštite ulja chia sjemenki od oksidacijskog oštećenja (page 449-457)

Marcos Aurélio Dahlem Júnior, Wendell Dall Agnol, Natália Neitzke, Adriani Cristina Felipe dos-Santos, Vanessa Mendonça Esquerdo, Daniel Neutzling Lehn, Luiz Antonio de Almeida Pinto, Claucia Fernanda Volken de Souza
Original scientific paper


Povećanje antioksidacijske aktivnosti ekstrakata dobivenih iz otpada od hrane pomoću β-glukozidaze (page 458-468)

Farahnaz Karami, Mohammad Ghorbani, Alireza Sadeghi Mahoonak, Alireza Pourhossein, Ahmad Bagheri, Reza Khodarahmi
Preliminary communication


Polisaharidi iz gljive Sparassis latifolia ublažavaju štetan utjecaj prehrane s velikim udjelom masnoća i kolesterola na crijeva miševa (page 469-487)

Xin Wei, Yuan Gao, Feier Cheng, Shaojun Yun, Mingchang Chang, Jinling Cao, Yanfen Cheng, Cuiping Feng
Original scientific paper


Nutritivna, funkcionalna i senzorska svojstva bezglutenskih krekera pripremljenih od brašna slanutka i uljne pogače tikve golice (page 488-498)

Jelena Tomić, Dubravka Škrobot, Ljiljana Popović, Tamara Dapčević-Hadnađev, Jelena Čakarević, Nikola Maravić, Miroslav Hadnađev
Original scientific paper


Kolorimetrijski indikator od filter papira s dva bojila za određivanje svježine ribe u stvarnom vremenu (page 499-508)

Bambang Kuswandi, Faridatul Hasanah, Dwi Koko Pratoko, Nia Kristiningrum
Original scientific paper


Ispitivanje fenolnog profila i antioksidacijskog učinka meda od metvice (Mentha spp.) (page 509-519)

Tomislav Pavlešić, Sanja Poljak, Dijana Mišetić Ostojić, Ivana Lučin, Christian A. Reynolds, Daniela Kalafatovic, Lara Saftić Martinović
Original scientific paper


Fizikalna, kemijska i senzorska karakterizacija svježe rezanog i prženog krumpira s prevlakama od hidrokoloida i biljnih ekstrakta (page 520-532)

Mia Kurek, Maja Repajić, Mario Ščetar, Lea Radošević, Sandra Pedisić, Zdenka Pelaić, Branka Levaj, Kata Galić
Original scientific paper


Kemijski sastav i biološka aktivnost eteričnog ulja i ekstrakta sjemenki visokog dragoljuba (Tropaeolum majus L. var. altum) (page 533-542)

Ivana Vrca, Dina Ramić, Željana Fredotović, Sonja Smole Možina, Ivica Blažević, Tea Bilušić
Preliminary communication


Utjecaj kratkotrajne mikronizacije na strukturna i toplinska svojstva vlakana šećerne repe i inulina (page 543-555)

Miljana Djordjević, Rita Ambrus, Nikola Maravić, Senka Vidović, Dragana Šoronja-Simović, Jovana Petrović, Zita Šereš
Original scientific paper


Primjena višeenzimskih sustava iz kvasaca za poboljšanje ekstrakcije pigmenata, tehnoloških parametara i antioksidacijske aktivnosti vina (page 556-570)

Sara Jaquelina Longhi, María Carolina Martín, María Gabriela Merín, Vilma Inés Morata de Ambrosini
Original scientific paper


Visits: 8.052 *