Skip to the main content
  • Publication date: 25.04.2023.
  • Published on HRČAK: 10.05.2023.

Table of contents

Full text

Proizvodnja biovodika u mikrobnom električnom članku s pomoću umjetno stvorene zajednice denitrificirajućih bakterija (page 4-13)

Putty Ekadewi, Rita Arbianti, Cristina Gomez, Tania Surya Utami
Original scientific paper


FTO Gene Polymorphisms at the Crossroads of Metabolic Pathways of Obesity and Epigenetic Influences (page 14-26)

Ana-Marija Popović, Ana Huđek Turković, Kristina Žuna, Višnja Bačun-Družina, Ivica Rubelj, Martina Matovinović
Review article


Formiranje produkata Maillardove reakcije u odležanom octu od sirka i zaštitni učinak melanoidina iz octa na jetru štakora oštećenu tetraklormetanom (page 27-38)

Xiaomin Tang, Xiaoyu Yin, Majida Al-Wraikat, Yaqiong Zhang, Saiping Zhou, Yingxue Tang, Yanyan Zhang, Junfeng Fan
Original scientific paper


Utjecaj lecitina iz soje i natrijevog kazeinata na stabilnost i in vitro biološku raspoloživost nanodisperzija likopena (page 39-50)

Nor Shariffa Yussof, Tan Chin Ping, Tan Tai Boon, Uthumporn Utra, Muhammad Ezzudin Ramli
Original scientific paper


Fragmenti kolagena male molekularne mase poboljšavaju masene i upalne parametre masnog tkiva pretilih štakora (page 51-63)

Olesia Kalmukova, Nataliia Raksha, Tetiana Vovk, Tetiana Halenova, Mykola Dzerzhynsky, Dinko Mitrecic, Olexiy Savchuk, Ludmila Ostapchenko
Original scientific paper


Inhibicija angiotenzinskog pretvorbenog enzima pomoću peptida nastalih tijekom apsorpcije fermentiranog graha Canavalia ensiformis (tempeh) u tankom crijevu (page 64-72)

Endah Puspitojati, Muhammad Nur Cahyanto, Yustinus Marsono, Retno Indrati
Original scientific paper


Utjecaj veličine čestica posija prosa i njihove prethodne obrade ksilanazom na fizikalna, senzorska i nutritivna svojstva bezglutenskog kruha (page 73-84)

Dubravka Novotni, Ljiljana Nanjara, Lucija Štrkalj, Saša Drakula, Nikolina Čukelj Mustač, Bojana Voučko, Duška Ćurić
Original scientific paper


Uloga bakterija octenog vrenja u proizvodnji hrane i pića (page 85-103)

Natália Norika Yassunaka Hata, Monica Surek, Daniele Sartori, Rodrigo Vassoler Serrato, Wilma Aparecida Spinosa
Review article


1H NMR-Based Metabolomics Approach Revealing Metabolite Variation of Black Turmeric (Curcuma caesia) Extracts and Correlation with Its Antioxidant and α-Glucosidase Inhibitory Activities (page 104-117)

Nurul Najiha Ain Ibrahim, Nurkhalida Kamal, Ahmed Mediani, Azliana Abu Bakar Sajak, Soo Yee Lee, Khozirah Shaari, Hafeedza Abdul Rahman
Original scientific paper


Opsežno ispitivanje triju biljaka ključnih za fermentaciju kombuche (page 127-137)

Burcu Emine Tefon Öztürk, Berfin Eroğlu, Eda Delik, Mustafa Çiçek, Esra Çiçek
Original scientific paper


Određivanje mikrobne populacije kiselog tijesta iz Bugarske metagenomskim metodama pomoću triju komercijalnih alata za ekstrakciju DNA (page 138-147)

Ivelina Vassileva, Vesselin Baev, Galina Yahubyan, Elena Apostolova-Kuzova, Angel Angelov, Miglena Koprinarova
Original scientific paper


Visits: 13.054 *