Skip to the main content

Review article

α-amilaze iz mikrobioloških izvora - Pregled najnovijih istraživanja

Swetha Sivaramakrishnan ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Dhanya Gangadharan ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Kesavan Madhavan Nampoothiri ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Carlos Ricardo Soccol ; Process Biotechnology Laboratory, Federal University of Parana, 81531-970 Curitiba-PR, Brazil
Ashok Pandey ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India


Full text: croatian pdf 25 Kb

page 173-184

downloads: 289

cite

Full text: english pdf 167 Kb

page 173-184

downloads: 6.039

cite


Abstract

U ovom je radu prikazan napredak u istraživanju mikrobne α-amilaze, industrijskog enzima prijeko potrebnog u proizvodnji hrane, lijekova, tekstila, deterdženata i drugih proizvoda. Amilaze potječu iz različitih izvora i na tržištu enzima ih ima najviše. Ovaj rad donosi pregled α-amilaza, njihove glavne karakteristike, mikrobne izvore, način proizvodnje,
izdvajanje, glavne biokemijske osobine, industrijsku primjenu, projektiranje enzima i neka najnovija dostignuća u istraživanju tih enzima.

Keywords

Hrčak ID:

109836

URI

https://hrcak.srce.hr/109836

Publication date:

15.6.2006.

Article data in other languages: english

Visits: 7.309 *