Review article
α-amilaze iz mikrobioloških izvora - Pregled najnovijih istraživanja
Swetha Sivaramakrishnan
; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Dhanya Gangadharan
; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Kesavan Madhavan Nampoothiri
; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Carlos Ricardo Soccol
; Process Biotechnology Laboratory, Federal University of Parana, 81531-970 Curitiba-PR, Brazil
Ashok Pandey
; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Abstract
U ovom je radu prikazan napredak u istraživanju mikrobne α-amilaze, industrijskog enzima prijeko potrebnog u proizvodnji hrane, lijekova, tekstila, deterdženata i drugih proizvoda. Amilaze potječu iz različitih izvora i na tržištu enzima ih ima najviše. Ovaj rad donosi pregled α-amilaza, njihove glavne karakteristike, mikrobne izvore, način proizvodnje,
izdvajanje, glavne biokemijske osobine, industrijsku primjenu, projektiranje enzima i neka najnovija dostignuća u istraživanju tih enzima.
Keywords
Hrčak ID:
109836
URI
Publication date:
15.6.2006.
Visits: 7.382 *