Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE DEKORATIVNIH ŠEĆERNIH MRVICA

Ina Đaković orcid id orcid.org/0000-0002-2987-6749


Puni tekst: hrvatski pdf 161 Kb

str. 177-189

preuzimanja: 1.460

citiraj


Sažetak

Šećerne mrvice jedne su u nizu dekoracija za deserte. Njihova proizvodnja odvija se u pogonima konditorske industrije procesom ekstruzije i dražiranja. Udjeli pojedinih sastojaka u recepturi, sastavu i načinu izrade šećernih mrvica uvelike ovise o nizu čimbenika, između kojih je odabrana tehnologija proizvodnje te postavljeni standardi kvalitete i izgleda konačnog proizvoda

Ključne riječi

šarene šećerne mrvice; konditorska industrija; ekstruzija; dražiranje.

Hrčak ID:

216543

URI

https://hrcak.srce.hr/216543

Datum izdavanja:

31.12.2018.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.579 *