ZNANSTVENA POSVETA ISTAKNUTOJ PREDSTAVNICI RIJEČKE KROATISTIKE Prikaz knjige OD FONOLOGIJE DO LEKSIKOLOGIJE

Zbornik u čast Mariji Turk Uredila Diana Stolac Rijeka: Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet, Odsjek za kroatistiku, 2018.

Autor(i)

  • Aleksandar Mijatović Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet

Ključne riječi:

Marija Turk, suvremeni hrvatski standardni jezik, lingvistika jezičnih dodira, leksikologija, frazeologija, dijalektologija, germanistika, morfonologija

Sažetak

Od fonologije do leksikologije je zbornik koji je u čast prof. dr. sc. Mariji Turk priredio njezin matični Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Zbornik je objavljen kao 6. knjiga Biblioteke časopisa Fluminensia a urednica je prof. dr. sc. Diana Stolac. Profesorica Turk na Odsjeku je za kroatistiku, jednoj od najstarijih ustrojbenih jedinica Filozofskog fakulteta u Rijeci, radila od najranijih dana, izgradivši ondje znanstveno-nastavnu karijeru od asistentice sve do redovite profesorice u trajnom zvanju. U Od fonologije do leksikologije: Zborniku u čast Mariji Turk znanstvenog rada laureatkinje dotakli su se kolegice i kolege iz tih prvih, osnivačkih, desetljeća, riječkog Odsjeka za kroatistiku, njezini nekadašnji studenti a danas ugledni profesori i znanstvenici riječke kroatistike te znanstvenici s drugih visokoškolskih i znanstvenih institucija.

##submission.downloads##

Objavljeno

2022-04-22

Broj časopisa

Rubrika

Prikaz